Yurtdışı Eğitim Etiketleri

11 Şubat 2012 Cumartesi

Neden Yurtdışında Üniversite

Ülkemizdeki eğitim sisteminin en büyük problemlerinden biri de her sene üniversite giriş sınavına katılan öğrencilerin yalnızca yaklaşık 4'te 1'inin bir yüksek eğitim kurumuna yerleşmesidir. Diğer üniversite adayları bir sonraki sınavı bekler ve üniversiteye giremeyen aday sayısı her sene artar.

Her bireyin yegane amacı iyi bir yaşam sürmektir. Bu amaca ulaşmak için de önce iyi bir üniversiteden ve istediği bir bölümden mezun olmaya çalışır. Türkiyede istediği gibi bir üniversiteye girenlerin oranı %1 gibi çok düşük bir orandadır. Ne yazık ki bu çok acı bir tablodur. Peki ya istediğimiz gibi bir üniversitede okuyamıyorsak bir sonraki yılı mı beklemeliyiz ? O da olmadı bir sonraki yılı mı ? İnsan hayatında bir saatin bile çok değerli olduğu günümüzde sırf üniversiteye giriş için birkaç yıl kaybetmek hayatınızı çok erteler.

Yurtışında üniversite okumak önceki yıllarda çok maliyetli idi. Fakat artık gerek seçeneklerin çoğalması gerekse insanların Türkiye’de de kurslara harcadığı paraların hesaba katılmasıyla neredeyse Türkiye’de bir üniversite okuma maliyeti yurtdışında üniversite okumanın maliyetiyle eşit hale geldi. Tabii ki burada da bir çok değişken söz konusudur. Gideceğiniz ülke, üniversite,fakülteniz,bölümünüz,konaklama şartlarınız maliyeti etkileyen unsurlardır. Yurtdışında üniversite okumaya karar verirken kendinize soracağınız bazı sorular vardır. Liseden sonra yurtdışına gitmek sizi zorlayacak mı ? Ailenizden uzakta olmak şartlarınızı zorlaştıracak mı ? Seçtiğim üniversitenin YÖK denkliği var mı ? Yurtdışında okuyacağım üniversitenin maliyeti nedir ? vs gibi.

Lise eğitiminizi tamamladıktan sonra hayatınızı ve gelecekteki işinizi , yaşamınızı etkileyecek en önemli unsur olan üniversite seçimini yaparken çok dikkatli düşünüp hareket etmelisiniz. Günümüzde İngilizce ve yabancı dil bilmenin bir ayrıcalık olmaktan çıkıp zorunluluk haline geldiği bir dünyada yurtdışında üniversite okumak sizi diğerlerinden çok öne geçirecektir. Yurtdışında eğitim aldığınız süre boyunca diliniz ana dil seviyesine gelecek ve iş yaşamında CV’nizde yurtdışında üniversite, master, doktora gibi detayların yer alacak olması sizin tercih edilen bir insan olmanızı sağlayacaktır. Bu fırsatı iyi değerlendirin ve bu konuda uzman
yurtdışı eğitim danışmanlık şirketlerinden gerekli yardımı alıp doğru bir yönlendirmeyle hayatınızda büyük bir fark yaratın .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder