Yurtdışı Eğitim Etiketleri

11 Mayıs 2012 Cuma

Work and Travel 2012 İptal Olan İşler

Work and Travel 2012 sezonu için iptal olan işler yurtdışı eğitim danışmanlığı şirketleri ve WAT öğrencilerini biraz uğraştıracak. İstanbul Konsolosluğu'nun yaptığı açıklamaya göre iptal olan işler için yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları yeni iş sözleşmesi gönderecek.

WAT programı kapsamından bir çok iş çeşiti çıkarıldı. Bu sene yasaklanan Work and Travel işleri açıklanmadan önce bazı öğrenciler o işler için vizelerini aldılar. Şimdi vizesini almış bu öğrenciler ne yapacak? İşi İptal Olanlar Ne Yapacak sorusuna cevap verelim.

Yeni Work and Travel İş Sözleşmesi

Bildiğiniz gibi vize başvurusunda bulunmanız için bir işe yerleşmeniz ve iş sözleşmesi ile görüşmeye gitmeniz gerekmektedir. Çalışacağınız iş ile ilgili bilgiler de DS 2019 formunda yazmaktadır ve DS sponsorunuz işverenden sizin orada çalışacağınıza dair onay almaktadır. Bir work and travel işi için başvurup vizesini alan fakat daha sonra işi iptal edilen veya yasaklanan WAT adaylarının yeni bir işe yerleşip, yeni iş sözleşmesini konsolosluğa göndermesi gerekmektedir. Tekrar Work and Travel Nedir konusunu da okuyabilirsiniz.

Vize görüşmesine iptal edilen iş bilgilerinin yazıldığı DS 2019 formu ile girebilirsiniz. Çalışacağınız iş yasaklanan work and travel işleri arasında olsa bile başvurunuzu yapabiliyorsunuz. Vize görüşmesi yaptığınız konsoloslar yerleştirildiğiniz işlerin Work & Travel kapsamından çıkarıldığını ve bu işlerde çalışamayacağınızı söyleyecekler ve farklı bir işe yerleşmeniz gerektiğini hatırlatacaklar ve yeni iş sözleşmesini göndermenizi isteyecekler. Bu dönemde vize başvurunuz beklemeye alınacak ve yeni iş sözleşmesini gönderdiğiniz de işleminiz devam edecektir. Tekrar vize görüşmesine girmeyeceksiniz sadece yeni job offer yani iş sözleşmesini göndereceksiniz.
Detayını Alaska İşleri İçin Resmi Karar Açıklandı konusunda yazdığımız gibi 2012 için adaylar Work&Travel Alaska programına sorunsuz katılabilecek fakat Work and Travel 2013 için Alaska işleri WAT kapsamından çıkarıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder