Yurtdışı Eğitim Etiketleri

22 Mayıs 2012 Salı

Yurtdışında Üniversite mi Özel Üniversiteler mi

Üniversite eğitimime yurtdışı üniversiteleri ile devam edelim yoksa Türkiye'deki özel üniversitelerden birine mi kayıt olalım? Kısa bir karşılaştırma yapalım.

Türkiye'de : Türkiye'de özel üniversiteden mezun olduğunuzda diplomanızın iş dünyasında geçerliliği fazla değildir. Ülkemizin de işsizlik konusunda sıkıntılarını göz önüne alırsak bu diplomalar size pek bir fayda sağlamayacaktır.
Yurtdışında : Yurtdışı üniversitelerinden mezun olan öğrenciye YÖK denkliği verildiği için hem Türkiye'de hem de bütün Dünya'da rahatlıkla iş bulabilir.

Türkiye'de : Öğrenciler , Türkiye'de yabancı dilin gramerini ve yazım şeklini tam olarak kavrasa da pratik yapma imkanı yok denecek kadar azdır. Dolayısıyla öğrenci mezun olduğunda tekrardan dil kurslarına para ödeyecektir.
Yurtdışında : Yurtdışındaki üniversitelerde ise eğitim dilinin İngilizce olması okuldaki diğer öğrenci ve personellerin yabancı olması nedeniyle İngilizce konuşmak zorunda kalacak bu da diline olumlu şekilde yansıyacaktır..

Türkiye'de : Öğrenci; istemediği bir bölümden mezun olduğu ve geriye kalan yaşamında bu konuda çalışacağı için mezuniyet sonrasındaki iş hayatı da mutsuz geçecektir ve verimsiz olacaktır.
Yurtdışında : Yurtdışında idealindeki bölümden mezun olan öğrenci iş ve aile hayatında daha başarılı ve mutlu olacaktır.Yaşamımın geri kalanını sevdiği işi üzerinde yoğunlaşarak geçirecektir.

Türkiye'de : Türkiye'deki Üniversiteler'de, eğitim, konaklama, yemek, kişisel harcamaların toplam maliyeti 35.000 TL'dir.
Yurtdışında : Fiyat konusu Avrupa'da ülkeden ülkeye farklılık gösterir ancak eğitim, konaklama, yemek, kişisel harcamalar dahil toplam maliyet 10.000 TL ile 32.000 TL arasında değişmektedir.

Türkiye'de : Önlisans eğitimi süresi 2 yıl , lisans eğitimi süresi 4 yıldır. Yabancı dil hazırlık okumak isteyen öğrenciler için hazırlık eğitimi süresi 1 yıldır.
Yurtdışında : Lisans eğitimi süresi 3 yıldır. Yabancı dil hazırlık eğitimi ise 1 yıldır. Bu sayede 1 sene önce mezun olarak iş hayatına daha erken atılma şansınız olur.

Türkiye'de : Türkiye'de iş dünyasının önde gelen şirketleri ODTÜ, Boğaziçi, Hacettepe, Bilkent, Sabancı, Koç Üniversitelerinin mezunlarına öncelik göstermektedirler.Bu da sıradan bir üniversiteden mezun olan öğrencinin iş bulma olasılığını azaltmaktadır.
Yurtdışında : Yurtdışında YÖK tarafından denklik verilen bir üniversiteden mezun olan öğrencinin diploması Tüm Dünya'da geçerlilik kazanır.Bu sayede öğrenci Dünya'nın önde gelen şirketlerinde iş bulabilir.

Türkiye'de : YGS ve LYS ile istenilen üniversiteyi ve bölümü kazanmak daha zor ve streslidir. İstenilmeyen Üniversite ve Bölümde okuma riski fazladır.
Yurtdışında : YGS ve LYS başarısı aranmadğı için daha kaliteli bir üniversitede istenilen bölümde idealinizdeki meslek alanında eğitim alabilirsiniz.

Türkiye'de : Öğrenci istemediği bölümde zorla okuduğu için başarılı olma şansı düşüktür.
Yurtdışında : Öğrenci kendi isteği ile belirlediği üniversitede hayalindeki meslek alanında eğitim alacağı için başarılı olma şansı daha yüksektir.

Türkiye'de : Türkiye'de diploma sadece Üniversite mezunu olduğunuzu gösterir.Yeterli seviyede Yabancı dil bilginiz olmadığı için Yurtdışında çalışma olasılığınız yok denecek kadar azdır.
Yurtdışında : Yurtdışındaki üniversitelerde ise diplomanın sağladığı avantajlar , mükemmel derecede konuşulabilen yabancı dil ve 1 yıllık iş tecrübesi. Mezun olduktan sonra bir çok Avrupa ülkesinde oturum ve çalışma izni hakkınız olur.Bu sayede Yurtdışında geçirdiniz sürede harcadığınız paranın fazlasını geri kazanırsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder