Yurtdışı Eğitim Etiketleri

14 Mart 2012 Çarşamba

Yurtdışında Üniversite Seçimi

Yurtdışında üniversite okumak daha çok tercih ediliyor. Bunun sebebi, yurtdışı üniversiteleri Türkiye'de ki üniversitelerden pahalı olmaması ve eğitim kalitesi güvenilirliği tercih sebebi oluyor. Yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilerin, YÖK"ün denklik yasası sebebiyle Avrupa Birliği üyesi olan ülkelerdeki üniversiteler tercih sebebi.

Neden Yurtdışında Üniversite

Yurtdışında üniversite okumak Türkiye'de üniversite yerleştirme sınavına girmemiş dahi olan lise mezunları için de çok cazip. Yurtdışında sınavsız üniversite yerleşimi yapılabilecek Avrupa ülkeleri ülkemizde her sene üniversite yerleştirme sınavına giren 1 500 000 öğrenci için farklı bir alternatif oluyor. Bildiğiniz gibi bu sınava giren öğrencilerin ancak yaklaşık olarak 300 000′i 4 yıllık bir lisans eğitimi alabiliyor.
Yurtdışında Üniversite İçin Ne Kadar İngilizce Gerekli

Yurtdışındaki üniversiteler genelde eğitimi ingilizce olarak verir ve öğrencilerin üniversite eğitimine başlamaları için de ingilizce yeterliliklerine bakar. Eğer ingilizceniz yeterli değilse 1 dönem ingilizce hazırlık okuyarak yeterli ve gerekli ingilizce seviyesine ulaşabilirsiniz.
Yurtdışında Üniversite Seçimi

Yurtdışında üniversite okumak birçok açıdan cazip olsa da mutlaka yurtdışında üniversite seçimi doğru yapılmalıdır. Ülke seçimi, şehir seçimi, üniversite seçimi danışmanlarla beraber doğru yapılmalıdır. Pek tabiki yurtdışındaki üniversitelerde eğitim almak isteyen ama sorun yaşayan ve mutsuz olan öğrenciler de var. Bu noktada doğru danışmanlık, doğru karar ve doğru başvuru çok önemlidir. Yurtdışı eğitim seçeneği herkes için uygun olmayabilir, öncelikle öğrenci bunun kararını kendisi doğru verebilmelidir. Ülkesinden ailesinden uzakta bir dönem uyum yaşabilmelisiniz. Üniversite seçimi yapılırken yine konaklama detayları çok iyi bilinmeli ve vize başvuru işlemleri eksiksiz takip edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder